Computer help

Ik heb gekozen voor de wetenschappelijke vormgeving van de site opdat de inhoud duidelijk te lezen en af te drukken is. De pagina-indeling kan worden aangepast aan persoonlijke wensen en een voorbeeld van de afdruk kan van te voren bekeken worden. Kijk daartoe onder het menu Bestand of File. Een andere mogelijkheid biedt het programma Word. Om dat te gebruiken moet je eerst de bladzijde die je wilt afdrukken selecteren met Ctrl+a, vervolgens kopiëren naar het klembord met Ctrl+c. In Word kan het dan uit het klembord worden gehaald met Ctrl+v.

Door te klikken op de hyperlinks, de blauw gekleurde teksten, verschijnen de betreffende pagina's.

Er zijn links om naar de volgende pagina te gaan, naar de homepage of naar de index. Het terugspringen naar de vorige bladzijde heeft geen hyperlink, omdat de werkbalk een knop heeft om terug te keren naar de pagina waar je net vandaan kwam (nog handiger is de sneltoets-combinatie Alt+linkerpijl).
Ik heb deze hyperlinks onderaan de bladzijde gezet voor het geval bij een afdruk niet alles op het papier past; een hyperlink mag er zonder bezwaar afvallen.


De hyperlinks verwijzen vaak naar MIDI-geluiden.

Als er geen geluid uit de luidsprekers komt, kan het zijn dat die in de computer uitgeschakeld zijn. Inschakelen daarvan kan bij Windows als volgt:
Start> Programma's> Bureau-accessoires> Entertainment> Volumeregeling (aanklikken)> bij PlayControl, MIDI en Wav/DirectSound het vinkje bij het blokje 'Dempen' weghalen en de regelaars instellen op maximum (naar boven).
Als deze regelaars afwezig zijn kunnen ze worden opgeroepen door een vinkje te zetten bij de betreffende regelaars via:
Opties> Eigenschappen> Afspelen> Volgende volumeregelingen weergeven.


Ik heb erop gerekend dat de pagina's opgeslagen kunnen worden, zodat ze offline bekeken kunnen worden. Dat opslaan geldt ook voor het pianospel, dat ik om wille van de snelheid en zuinigheid in MIDI heb gezet.
<< Startpagina / Index van de cursus / Volgende pagina >