TWEE WORKSHOPS OUDE JAZZ

Klik hier om naar de WORKSHOP OUDE JAZZ - DEEL 1 te gaan.

Klik hier om naar de WORKSHOP OUDE JAZZ - DEEL 2 te gaan.


Op 10 en 17 oktober 2005 heeft Jan Krammer twee gratis Workshops Oude Jazz gegeven in Wijkcentrum Dukenburg aan de Meijhorst te Nijmegen.

Het doel ervan was, om vooral JONGE mensen de LEVENDIGE sfeer, van wat JAZZ van oudsher is, te leren kennen, in de hoop dat deze speelse, extroverte, goedgeluimde en dus eigenlijk EEUWIG JONGE muziek nooit verloren zal gaan!

Jan Krammer kon wegens zijn hersentumor nauwelijks meer praten ten tijde van de workshops, maar heeft zijn ideeŽn desondanks loepzuiver weten over te dragen, door ze te laten uittypen en voorlezen door zijn dochter en door zijn ritmische spel, levendige charisma en warme lach onverminderd naar de mensen toe te stralen.

Helaas is Jan gestorven voordat hij midi-files voor bij de tekst van de jazz workshops had ingespeeld. Dat is vooral spijtig, omdat we weten hoe virtuoos hij dat kon, want zijn ritmegevoel is onnavolgbaar en deze stijl de zijne.

We zullen de komende maanden met behulp van materiaal uit Jan's eigen repertoire, eventueel in combinatie met door onszelf ingespeelde stukjes, de tekst van de twee Workhops Oude Jazz aanvullen.

Namens Jan roepen we alle jonge mensen op, om zich erdoor te laten inspireren, opdat deze levendige speelstijl nooit verloren gaat!


< Startpagina / Index van de cursus / Naar de Jazz Workshops >